Öckerö WEATHER

Om tidningen

MÅNGA ÄR DE som ger sitt bidrag till tidningens läsvärde. Här presenteras några av de duktiga och kunniga medarbetarna, väl förankrade i det verkliga yrkeslivet och som med sitt engagemang delar med sig av erfarenheter och kunskaper. En läsvärd tidning kräver arbete och tillsammans skapar alla vi som deltar på olika sätt kommunens i särklass bästa forum.

Conny Nylén är reporter på Lokalbladet.

Flyttade till Björkö för 24 år sedan och skriver gärna om livet på våra öar. Gör gärna besök på företag och vill också hitta personer som har mycket spännande att berätta om sina liv. Alla människor har en viktig livshistoria att berätta.
Utbildning: Fotohögskolan och Poppius journalistskola

Anders Aguilar publicerar Lokalbladet här på vår webbplats. Här kan man läsa hela tidningen online var man än befinner sig i världen. På ett smidigt sätt håller du dig ajour med vad som händer på våra öar och i Torslanda. Man kan också läsa alla tidningar sedan september 2005 då vi startade på internet.

Karin Andersson

Jag har nog alltid haft skrivandet inom mig men det är först den senaste tiden som det har kommit till uttryck, då i Lokalbladet. Jag älskar mötet med den unika människan i en intervju, och sedan skapa efter detta. Det lokala på öarna ligger mig mycket varmt om hjärtat med dess historia, kultur och natur. Mina reportage handlar om företag som haft betydelse för vår bygd, historiska berättelser från förr, trädgård – odling – natur och långväga hälsningar från före detta öbor som skapat ett liv någon annanstans på vårt klot.

Gunnar Ljungström 

Vid sidan av min verksamhet som översättare är jag även korsordskonstruktör och medarbetar regelbundet ett flertal korsordstidningar samt i Dagens Nyheter där jag är en av de konstruktörer som gör bland annat fredagskrysset i tidningen.

Som översättare arbetar jag framförallt med det spanska språket, men översätter även från nederländska/flamländska och engelska. Korsord har jag arbetat med sedan 80-talet. Kan nås på mejladress gunnar.e.ljungstrom@gmail.com

Håkan Fransson

Jag jobbar som drogförebyggare i Öckerö kommun. – Jag brinner för visionen att utrota ungdomsfylleriet i hela Sverige. Till att börja med i Öckerö kommun. Jag skriver i Lokalbladet om alkohol, tobak och narkotika.

Anna Magnusson

Lokalbladet är ett familjeföretag som startades av Inger Lindquist för 29 år sedan. Dottern Anna har sedan starten följt tidningens utveckling och periodvis jobbat med den. Från en blygsam start med liten upplaga har tidningen växt till att nu vara ett begrepp inom De Tio Öarna och hela Torslanda. Anna driver sen augusti 2009 Lokalbladet i egen regi och är ansvarig utgivare. Parallellt med Lokalbladet driver Anna även Butik Smycket i Hönö Klåva.